Wednesday, June 26, 2013

Καλή μου αρχή!

Ορισμός: ιστολόγιο (γουά τα φακ), γνωστό συχνά με την άκλιτη ονομασία μπλογκ (blog).Είναι λίστα καταχωρήσεων από την πιο πρόσφατη καταχώρηση στην παλαιότερη. Το περιεχόμενο των καταχωρήσεων μπορεί είναι οτιδήποτε, όπως Νέα , πολιτικοκοινωνικός σχολιασμός, σχολιασμός των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των διασημοτήτων, προσωπικά ημερολόγια και ειδικά θέματα όπως τεχνολογία, μόδα, αθλητικά, τέχνες, γαστρονομία. Συνήθως δεν απαιτείται ενδελεχής επιμέλεια του κώδικα της ιστοσελίδας, μιας και συχνά είναι εγκατεστημένα αυτόματα συστήματα, που παρέχουν την δυνατότητα στο διαχειριστή του ιστολογίου να συντάξει μια καταχώρηση με πολύ λίγα βήματα.


Κοινώς το blog μπορεί να χαρακτηριστεί με μια φράση, ως μια ιντερνετική "φωνή". Είτε αυτό είναι η φωνή της συνείδησης, είτε η φωνή του πολίτη, είτε η φωνή του δημοσιογράφου κλπ. 

Προσωπικά βαριέμαι αφάνταστα να διαβάζω μακροσκελή άρθρα σε διάφορα blog που έχω επισκεφθεί κατά καιρούς. Είμαι πιο λακωνικός, ουσιαστικός και πρακτικός άνθρωπος (με κουράζει η πολύ θεωρία).
Τώρα βέβαια θα αναρωτιέστε για πιο λόγο ένας άνθρωπος σαν εμένα αποφασίζει να ασχοληθεί με το blogging. Η απάντηση είναι φυσικά λακωνική. "Γιατί μπορώ" !

Πέρα όμως από την ειρωνεία που με διακατέχει, έχω πιάσει τον εαυτό μου να έχει έναν ακατάπαυστο ειρμό σκέψεων, βάση κάποιου εξωτερικού ερεθίσματος κι επειδή τα λέω όμορφα όταν στρώνομαι και γράφω, είπα να κάνω την αρχή!

Sunday, June 23, 2013

Ε ναι λοιπόν... Ας γίνω κι εγώ ένας blogger!